Putevi: Saobraćaj se odvija nesmetano, moguća obustava saobraćaja na GP Zupci zbog brdske trke

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ vozi se nesmetano, ali će u toku dana saobraćaj biti obustavljen na graničnom prelazu Zupci zbog brdske trke na teritoriji Crne Gore, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Obustava saobraćaja na graničnom prelazu Zupci planirana je u periodu od 9.00 do 16.00 časova. 

Iz AMS-a upozoravaju vozače na učestale odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, kao i da budu oprezni zbog radova na pojedinim putnim pravcima gdje je obavezno poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije. 

Režim vožnje izmijenjen je i na autoputevima Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje naplatnih stanica “Čatrnja”, “Nova Topola” i “Aleksandrovac”. Planirano je da radovi traju do 30. juna. 

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici. 

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na magistralnom putu Bileća-Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, na putevima na području opštine Modriča, na magistralnom putu od Banjaluke prema Čelincu i Kotor Varošu, te regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza. 

U Trnu je zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe zabranjen za teretna vozila, dok ostala vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom. 

Zbog sanacije klizišta saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dok su klizišta usporila saobračaj na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić. 

U Banjaluci će danas u više ulica dolaziti do obustave saobraćaja zbog održavanja Banjalučkog polumaratona. 

Obustave i izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i u ulicama gdje se odvijaju radovi. 

U FBiH u toku je sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje zbog čega se saobraća jednom trakom-naizmjenično. 

Zbog radova u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. 

Režim u odvijanju saobraćaja zbog radova je izmijenjen i na magistralnim putevima u Ključu i Jajcu, zatim dionicama Mostar-Čitluk, Semizovac-Vogošća, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic /Bradina/, Ustiprača-Goražde, Kladanj-Podpaklenik i Teslić-Karuše, te Tasovčićima na području Čapljine. 

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. Zbog bezbjednosnih razloga i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila i autobuse preko graničnog prelaza Brčko-Gunja, između BiH i Hrvatske. 

AMS podsjeća vozače da o stanju u saobraćaju na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj mogu da se informišu internet stanice ili mobilne android aplikacije Saveza.

Foto: mondo.rs

Izvor: SRNA

Komentariši