Proljeće je i žurnim korakom nam stiže maj, mjesec Đurđevdanskog festivala!

Naš festival ove godine slavi svoj TRIDESETI rođendan! Odrastao je uz generacije talentovane djece i postao najveći festival dječije autorske muzike u Jugoistočnoj Evropi i drugi festival ovakvog tipa na Starom kontinentu.

Dvadeset novih, najboljih kompozicija će 17. maja 2024. godine biti premijerno izvedene na jubilarnom, 30. međunarodnom Đurđevdanskom festivalu dječje pjesme u Banjoj Luci. Dvadeset tri izvođača iz Kine, Letonije, Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, odnosno iz 16 gradova Evrope i Azije pjevaće publici u Sportskoj dvorani Borik i takmičiće se za vrijedne nagrade.

I dok se odmaramo u danima prvomajskih i vaskršnjih praznika, pozivamo sve ljubitelje dobre muzike i dječije pjesme da upoznaju naše ovogodišnje izvođače. Njihove biografije i fotografije možete pronaći na zvaničnoj stranici Festivala https://djeca.rtrs.tv/
kao i na Fejsbuk i Instagram stranici festivala. A nakon praznika krećemo da zagrijavamo dlanove i uštimavamo glasnice da navijamo i bodrimo ovogodišnje đurđevdanske zvjezdice u Sportskoj dvorani Borik, 17.maja!

Srećan nam svima i raspjevan ovogodišnji, jubilarni maj!!!

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakKošarac: Nismo saglasni sa određenim ambicioznim stavovima EU
Naredni članakDodik: Igranka muslimana obiće se o glavu BiH; Početi razgovore o odvajanju