Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović pozvao je sve narode u BiH da ostanu mirni i da ne prihvataju provokacije koje dolaze od pojedinaca iz političkog Sarajeva, čiji je cilj podizanje tenzija i izazivanje nemira.

Goganović je podsjetio na nedavne neutemeljene izjave o postojanju takozvanih ruskih kampova na teritoriji Republike Srpske, a sada društvenim mrežama kruže navodni dokumenti o naoružavanju Srba, istakavši da ni za jednu tvrdnju nema nijedan dokaz relevantnih policijskih agencija.

– S druge strane kada imamo činjenice da su pripadnici određenih grupa ulazili na vojno-kontrolisana područja, koja je sama po sebi zabrinjavajuća i predstavlja narušavanje bezbjednosti sistema odbrane, tada kolega /Zukan/ Helez ćuti i ne oglašava se – rekao je Goganović Srni.

Kao zamjenik ministra odbrane, Goganović je istakao da ne treba dizati političke tenzije, a sve je pozvao da temu odbrane i bezbjednosti ne upotrebljavaju u dnevno-političke svrhe.

– Svima nam je zajednički cilj mir i stabilnost, te da se krećemo ka EU uz međusobno uvažavanje i postovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je jasno definisao da se sve odluke u BiH moraju donositi u skladu sa dogovorom tri konstitutivna naroda i dva entiteta – rekao je Goganović.

Alternativna televizija juče je objavila da međunarodna zajednica ima plan da se do 2. maja stvori velika tenzija i plasira što više lažnih informacija o naoružavanju velikog broja Srba spremnih na sukobe, a glavni saradnik u tome im je ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez.

Pozivajući se na dobro obaviještene izvore, ATV navodi da se najnovija propaganda ogleda u tvrdnjama da se po Sokocu i Han Pijesku naoružavaju Srbi kako bi došlo do incidenata uoči sjednice Generalne skupštine UN zbog čega su pripadnici EUFOR-a prisutni u ove dvije opštine.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Predstavljen projekat „Zdrave zajednice u BiH” (VIDEO)
Naredni članakDodik: Džaferović se u Predsjedništvu BiH ništa nije pitao, već slušao šta mu je Izetbegović govorio