​Evan Hojt Vaserštrom doživio je izuzetno neobično iskustvo koje ga je dovelo gotovo do smrti – ne jednom, nego osam puta.

Sve je počelo kada je krenuo u šetnju sa svojim psom, Atikusom Finčem, kada je osjetio bol u lijevoj ruci i hitno nazvao pomoć. Evan, koji je imao 40 godina, pretrpio je veliki srčani udar, što ga je odvelo na ivicu smrti. Uspjeli su ga reanimirati na mjestu, ali put prema bolnici bio je ispunjen sa još pet smrtonosnih epizoda. 

Nakon osme linije, stabilizovan je i podvrgnut operaciji ugradnje dva stenta. Nakon operacije, Evan je pet dana bio u medicinski indukovanoj komi, a njegovo srce je bilo podržavano ECMO aparatom. Njegovo stanje je bilo kritično, s više od 20 IV lijekova ubrizganih direktno u vrat, piše “LADbible”. 

Ljekari su porodicu spremili na najgore, ali nekoliko sati nakon što su ga isključili s aparata, Evan je “oživio”. Uprkos tome što su mu doktori predviđali dug oporavak, Evan se iznenada probudio iz kome. Njegov brz oporavak i energija iznenađivali su medicinsko osoblje.

“Probudio sam se u zbunjen i u panici. Ljekar i dvije medicinske sestre pitali su me kako se zovem i čujem li ih. Bio sam toliko zbunjen da su mi morali obuzdati zglobove i gležnjeve jer sam mislio da sam otet”, rekao je.

Sada, Evan, koji ima 48 godina, poznat je kao “Wolverine”, kako ga je nazvao jedan ljekar, zbog svoje nevjerovatne sposobnosti iscjeljivanja. Njegovi organi su se brzo oporavili, a pušten je iz bolnice samo nekoliko dana nakon događaja. Evan je postao prijatelj s bolničarem Edom, koji je bio ključan u njegovom preživljavanju. 

Edov susret s Evanom bio je inspiracija da ostane na poslu uprkos razmišljanjima o odlasku. Od tog događaja, Evan je postao izuzetno aktivan u pomaganju drugima, prenosi “Klik“.

Foto: Pixnio

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakOve greške mnogi rade dok doručkuju
Naredni članakProizvod za njegu lica: Zašto su popularni toner jastučići?