Bivši predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović ništa se nije pitao, nego je sprovodio ono što mu je tadašnji predsjedavajući Bakir Izetbegović govorio, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Sate smo izgubili čekajući da dobije odobrenje da bismo mogli raditi bilo šta, a sada je našao da drži lekcije predsjedniku Srbije i Republici Srpskoj. On je potrošena ličnost, beskičmenjak koji nema karakter i nije u poziciji da drži lekcije bilo kome – naveo je Dodik, reaguujući na izjavu Džaferovića da “predsjednik Srbije Aleksansar Vučić stoji na čelu razbijanja Dejtonskog sporazuma i retrogradne politike, a da je samo njegov izvođač radova”.

Predsjednik Srpske je naveo da je Džaferović četiri godine koje je presjedio u Predsjedništvu iskoristio da svakodnevno poziva međunarodnu zajednicu u pomoć i to radi i sada, pozivajući lažnog /Kristijana/ Šmita da, kako kaže, “ukloni zlo”.

– Pitanje je šta je mislio pod “uklanjanjem pojedinca” i na koji način misli da će se zaustaviti glas Srpske. Njegove izjave jasan su dokaz kakav i koliki uticaj još uvijek ima SDA u pravosudnim organima i šta su sve radili svih ovih godina. Ti ljudi nikada nisu krili da žele svoju unitarnu islamsku Bosnu i to pokazuju konkretnim djelima – rekao je predsjednik Srpske.

To vidimo i po pitanju rezolucije o Srebrenici, kaže Dodik, koja je prvobitna ideja SDA.

– Dom naroda su blokirali, a sada pričaju o tome kako je Republika Srpska problem. Njihovi kadrovi su srušili institucije i obesmislili sve procese. Napravili su totalni haos u Federaciji i to se nije promijenilo ni dolaskom novih struktura, od kojih većina potiče iz SDA, samo je to stanje haosa potpomognuto još jačim angažmanom međunarodne uprave – kaže Dodik.

Ističe da BiH nikada nije krenula naprijed i ne može ni krenuti jer, kako kaže, muslimani nikada nisu prihvatili dejtonsku BiH, nego su radili protiv Srba na stvaranju njihove države u kojoj Srbi nemaju šta da rade.

– Ličnosti poput Džaferovića, /Denisa/ Bećirovića i sličnih njima najbolje pokazuju zašto je nemoguće ostati u ovakvoj BiH, koju nam silom nameću. Niko Republici Srpskoj ne može nametnuti da živi silom s onima koji mrze srpski narod – zaključio je Dodik.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Izvor: RTRS

Prethodni članakGoganović pozvao narode u BiH da ostanu mirni i ne prihvataju provokacije iz političkog Sarajeva
Naredni članakDodik: Vaskršnji sabor – važan istorijski datum