U Republici Srpskoj sutra će nakon toplog i vjetrovitog jutra uslijediti kišno poslijepodne.

U toku noći i jutra toplo i vetrovito, na jugu i zapadu kiša, dok će u ostalim krajevima i dalje biti suvo.

Vjetar će biti umjeren i jak sa olujnim udarima, južni. Tokom prijepodneva sa zapada dolazak fronta sa jačom kišom i pljuskovima sa grmljavinom koja će se tokom dana premještati ka istoku zahvatajući sve krajeve, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Po prolasku fronta vjetar će postepeno slabiti i skretati na sjeverne smjerove, ali će i dalje u većini krajeva biti umjeren i jak, uz rijeku Savu i sa olujnim udarima. Poslijepodne i uveče postepen prestanak padavina i djelimično razvedravanje uz pad temperature i slabljenje vjetra. Tokom noći slaba prolazna kiša na sjeveru.

Vjetar tokom noći jak do olujni južni koji će po prolasku fronta skrenuti na sjeverne smjerove koji će ponegdje takođe biti umjeren i jak, ponegdje sa olujnim udarima uglavnom uz Savu. Uveče u postepenom slabljenju.

Minimalna temperatura vazduha u većini krajeva poslijepodne i uveče od sedam na zapadu do 15 stepeni Celzijusovih na jugu i sjeveroistoku, u višim predjelima od pet stepeni.

Maksimalna temperatura će u većini predjela biti tokom jutra od 17 na zapadu do 24 stepana na sjeveroistoku, u višim predjelima od 14 stepeni.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakGoganović: Moramo dati doprinos trajnom miru i bezbjednosti
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 31. oktobar