U Tekućici na lokaciji Duboki potok na Ozrenu održan je 1. Ozrenski festival mesa, koji je okupio gurmane i ljubitelje kulinarstva koji su odmjerili vještine u pripremi sača.

Priprema jela ispod sača je tradicionalni način pripreme hrane na ovim prostorima. Hrana ispod sača se na pola peče, a na pola kuva u svojim sokovima. Devetočlani žiri imao je pune ruke posla, a ocjenjivalo se sve od ukusa do izgleda.

Prvo mjesto i nagradu u iznosu od tri hiljade KM osvojila je ekipa „Apotekarke i pacijenti”, koja je u sač stavila i hercegovački bijeli luk – saransak, što je jelu dalo posebnu aromu.

Osim u pripremi sača, takmičenje je organizovano u brzom ispijanju piva, ali i u jedenju ekstremno ljute kobasice. Svi su saglasni da je prvi po redu Ozrenski festival mesa ispunio sva očekivanja i dogodine kažu očekuju još veći broj posjetilaca.

Preko 60 domaćih proizvođača izložilo je svoje proizvode na Festivalu, pa su se na štandovima našle domaće rakije, likeri, suhomesnati prozvodi, sirevi te povrće i voće. Festival je počeo kulturno-zabavnim programom.

Manifestaciju su podržali grad Doboj i Vlada Republike Srpske.

Opširnije u prilogu:

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Uhapšena dva lica iz Tešnja (FOTO)
Naredni članakU Beogradu obilježena druga godišnjica od smrti Uroša Gostića (FOTO)