Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara za upravljanje resursima Aleksandar Goganović predvodi delegaciju ovog ministarstva u Kini na 10. pekinškom forumu Sjangšan, čija je tema zajednička bezbjednost i trajni mir.

Predstavnici zemalja razgovarali su o odgovornosti velikih zemalja, saradnji i njihovoj ulozi u razvoju globalne sigurnosti.

Tokom obraćanja Goganović je naglasio da Oružane snage BiH imaju dobre kapacitete u pomaganju stanovništvu nakon prirodnih nepogoda i da su pripadnici Oružanih snaga BiH pomagali Turskoj poslije zemljotresa i Sloveniji poslije poplava, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je istakao da su ove zemlje pomagale BiH nakon poplava 2014. godine.

– Vojno-civilna saradnja povezana je sa zajedničkom bezbjednošću, jer samo u miru Oružane snage BiH mogu pomagati civilnom stanovništvu u prirodnim nepogodama. Zato svi mi prisutni moramo dati svoj doprinos izgradnji zajedničke bezbjednosti i trajnom miru – rekao je Goganović.

Na Forumu učestvuju zvanične delegacije iz više od 90 zemalja i međunarodnih organizacija, uključujući i SAD.

Bezbjednosni forum koji se održava u Pekingu jedan je od najvećih u svijetu, a broj učesnika će dostići rekordan nivo, posebno iz onih zemalja u razvoju, kao i međunarodnih i regionalnih organizacija.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVulić: Niko ne smije da juriša na institucije Srpske
Naredni članakVRIJEME: Sutra kiša