U cilju objektivnog i blagovremenog informisanja javnosti iz Vlade Srpske ističu da je jedini zvaničan sajt Vlade Republike Srpske, www.vladars.rs. kao i da su internet adrese zaposlenih i vladinih službi dostupni na domenu .rs.

– Takođe, koristimo priliku da javnost upoznamo da sajt www.vladarepublikesrpske.rs nije zvaničan sajt Vlade Republike Srpske koji je od juče vidljiv nakon zvaničnog obaviještenja Vlade Republike Srpske o prelasku na domen .rs – navodi se u saopštenju.

Iz Vlade dodaju, da imaju saznanja da će u narednim danima biti vidljivi i predstvljeni lažni sajtovi sa domenom .rs, kao sajtovi Vlade Republike Srpske i iz tih razloga ističu da je samo sajt www.vladars.rs zvaničan sajt, intrenet adresa Vlade Republike Srpske, a sve ostale predstavljaju zloupotrebu digitalnog indentiteta Vlade Republike Srpske.

– Napominjemo da su svi podaci Vlade Republike Srpske sa stranice prije blokade sačuvani i dostupni građanima i javnoisti na novoj internet adresi Vlade Republike Srpske, a to je www.vladars.rs – napominje se u saopštenju.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Grad Doboj se uspješno predstavio na Sajmu knjiga u Beogradu (FOTO/VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Dom kulture u Kožuhama dobio grijanje (FOTO)