Ministar porodice i demografije Srbije Milica Đurđević Stamenkovski i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić danas su u Doboju položili vijenac kod spomen-biste Spomenka Gostića, najmlađeg odlikovanog borca Vojske Republike Srpske.

Stamenkovska je napomenula da je Gostić stradao kao dječak, ali da je uprkos tome imao uvjerenja i donio određene odluke i izbore.

“Ratni uslovi prinudili su ga da odraste preko noći i na nama kao predstavnicima rukovodstva Srbije i Republike Srpske je da budućim generacijama, našoj deci i omladini obezbedimo mir, jaku i stabilnu državu, čvrste institucije koji će omogućiti sigurnu budućnost”, rekla je Stamenkovska.

Jerinić je rekao novinarima da je Gostićeva žrtva simbol kako se voli i brani svoje ognjište.

Gostića je posthumno Medaljom za hrabrost “Miloš Obilić” ove godine odlikovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Spomen-bista najmlađem borcu nalazi se u porti Crkve Rođenja Presvete Bogorodice.

Stamenkovska danas u Doboju učestvuje u velikoj porodičnoj šetnji, manifestaciji koju povodom Svjetskog dana porodice organizuju Udruženje porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” Republike Srpske, dobojska udruženja višečlanih porodica “Četiri plus” i “Ponos”, te grad Doboj.

Predviđeno je da se učesnici manifestacije kreću od Sabornog spomen-hrama Rođenja Presvete Bogorodice do Parka narodnih heroja, gdje će biti organizovan odgovarajući kulturni program.

Foto: srna.rs, Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Bukejlović i Jošić na otvaranju Sokolskih igara u Osječanima (FOTO)
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 20. maj