High Tech

Nebulus je Porsche Cayenne s gotovo 1.000 konjskih snaga

Austrijska tunerska kuća Black Box-Richter je predstavila svoju verziju Porschea Cayenne koju je nazvala Nebulus.Porsche Cayenne je moderan i sportski SUV, ali neko uvijek želi više. Neki su uspjeli povećati snagu njemačkog SUV-a na više od 1.000 KS te je “osloboditi” na njemačkom autoputu, dok su drugi radije uložili novac na luksuzniju unutrašnjosti ili agresivni eksterijer.

Međutim, sada svoju opciju nudi i tunerska kompanija Black Box-Richter koja ima novi projekt nakon što je završila posao na Audiju RS7. Radi se o tuniranom Porscheu Cayenne nazvanom Nebulus, koji definitivno privlači pažnju.

Na prvi pogled se ističu felge svijetlo crvene boje, kao i nova folija kojom je SUV presvučen u kombinaciji s Topo kamuflažom. Kako bi se dobio ovaj efekt, automobil je presvučen Obsidian mat crnom folijom, a kontrast pravi Ruby crvena folija. Proces presvlačenja folijom i ukrašavanja traje sedam dana.

Međutim, Nebulus donosi mnogo više od izgleda, jer se ispod haube nalaze HGP Turbo poboljšanja uključujući novi usisni sistem i usisnie kanale u plavoj ili crnoj boji, usisne razvodnike te poboljšanja turbopunjača, a tu su sada i čvršći potisni ležajevi.

Elektronsko ograničenje maksimalne brzine je uklonjeno, a automobil je tuniran za optimalne performanse. Snaga se može povećati ma 962 KS i 1.249 Nm obrtnog momenta.

Koliko ovaj paket košta, zasad nije poznato.

Foto: Screenshot/Klix

Izvor: Klix

Prikaži više

Povezani članci

Provjeri takođe

Close
Back to top button
Close