MG je potvrdio da se Jozef Kaban (51) pridružio kompaniji, prihvatajući ulogu potpredsjednika u Globalnom dizajnerskom centru firme.

Kaban će preuzeti posebnu odgovornost za oblikovanje globalnog dizajnerskog jezika MG-a te se pridružuje kompaniji u izuzetno uzbudljivom periodu – na proslavi 100. godišnjice MG-a i neposredno prije dolaska visokoučinkovitog električnog roadstera Cyberster kasnije tokom 2024. godine.

MG će takođe otkriti svoj najnoviji konceptni automobil na Pekinškom sajmu automobila kasnije ove sedmice, EXE181, koji crpi inspiraciju iz automobila EX181 iz 1957. godine, koji je postavio rekord u brzini na kopnu.

Kaban koji je diplomirao na prestižnoj Kraljevskoj akademiji umjetnosti u Londonu, svjetski je poznati dizajner koji je vodio dizajn nekih od vodećih marki u automobilskoj industriji. 

Tu se ubrajaju BMW, Škoda i Rolls-Royce. Njegova postignuća uključuju dizajn superautomobila Bugatti Veyron, a Kaban je ranije bio glavni vanjski dizajner u Audiju gdje je radio na dizajnu Audija A5 kupe modela, prenosi “Večernji“.

Foto: Pixnio

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakGoogle Photos ubrzava proces trajnog brisanja fotografija
Naredni članakEvo zbog čega je dobro da mačka spava sa vama u krevetu