Konačno je neko iz Sarajeva otvorio dušu i javno priznao ono što godinama govorimo – političko Sarajevo je imaginacija, lutkarsko pozorište u rukama stranaca, puki izvršioci tuđih želja i naloga, figure bez stava i mišljenja, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Učinio je to Predrag Kojević, svjesno ili nesvjesno. Svaka riječ njegove izjave potvrda je da iz njega ne govore interes i volja njegovih birača, nego čovjeka koji sebi daje za pravo da vrijedi više od svih nas zajedno – Majkla Marfija. Time je samo potvrdio da je “trojka” zrela da se umjesto politička koalicija nazove “Lutkarsko pozorište Majkla Marfija”. I samim tim u pravu je – ne postoji državna koalicija, jer ne postoji država, a nikad nije ni proglašena koalicija, nego partnerstvo – dodaje Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Dodik navodi, da SNSD, bira da radi s ljudima, a ne “Pinokiom i Đepetom”.

– I kao što je priča o njima bajka za djecu, tako se i ono što žele Đepeto Marfi i Pinokio Kojević može zvati samo fantazijom, a ne i BiH. Da bi postojala državna koalicija, mora postojati država. Bošnjaci su svojim snishodljivim odnosom dozvolili Šmitu da uništi BiH kao državu i još su oduševljeno aplaudirali. Ipak, od svega izrečenog, strategiju Bošnjaka najbolje otkriva stav “očekujem da i domaće sudstvo donese neke odluke koje mogu uticati na to ko učestvuje u vođenju ove države” – napominje Dodik.

Istile da je ovo, samo još jedna potvrda da je proces protiv njega politički i montiran, da nema slova prava i zakona.

– Njegova izjava biće jedan od jačih argumenata na Sudu. Postoji samo jedna stvar koju bi svi morali da znaju. Mi Srbi bajke prerastemo u osnovnoj školi. Istorija je puna situacija kakvu nam sada nameću i treba da znaju da se Srbi u takvim situacijama ne savijaju i ne povijaju. Ako stignu od bajki, neka pročitaju nešto što se tiče 28. juna ili 27. marta. Toliko što se tiče saginjanja. Uostalom, oni, “trojka”, pužu pa ne mogu ni da vide da li se neko saginje ili ne – zaključuje Dodik.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakMUP Srpske: Za praznike zabrana prevoza eksplozivnih materija
Naredni članakKabinet: Očuvanje dobrih odnosa sa Rusijom je izbor Srpske, a ne uticaj ili pritisak