Vijesti

DOBOJ: Dom zdravlja obilježio krsnu slavu (FOTO)

Lomljenjem slavskog kolača u prostorijama dobojskog Doma zdravlja obilježena je krsna slava te zdravstvene ustanove, Sveti vrači Kozma i Damjan u skladu sa epidemiološškom situacijom. Lomljenju slavskog kolača prisustvovali su poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Obren Petrović i gradonačelnik Doboja Boris Jernić.

Menadžmentu i zaposlenim u ovoj zdravstvenoj ustanovi krsnu slavu čestitao je i gradonačelnik Doboja Boris Jernić, iskazavši posebnu zahvalnost na predanosti u radu u vrijeme pandemije korona virusa koja još uvijek traje.

-Svakako da je Dom zdravlja Doboj ustanova za primjer, naročito kada uzmemo u obzir izazove koje su imali u ovoj godini između dvije slave. Želim im da dugo godina slave slavu, ali i da sljedeću godinu dočekamo onako kako i jesu običaji, odnosno kako se i slavila slava ovdje u Domu zdravlja, u smislu da nemamo više pandemije, ograničenja i problema. Danas u skladu sa preporukama Štaba krsna slava se obilježava, svijeća se ne gasi, ali naravno sa svim preduzetim mjerama – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Na profesionalni rad koji zaposleni u dobojskom Domu zdravlja pokazuju i u vanrednim okolnostima ponosan je i direktor te zdravstvene ustanove Slavko Kovačević, koji je svim zaposlenim i njihovim porodicama čestitao mučenike Svetog Kozmu i Damjana.

-Mogu slobodno da kažem da su se oni maksimlano odgovorno i korektno ponašali u ovom proteklom periodu i koristim ovu priliku da im se još jednom zahvalim. Danas je krsna slava i mi ćemo je slaviti u duhu pravoslavlja, ali poštujući mjere koje su preporučene od Instituta, Ministarstva i Štaba. Mi smo se kao zdravstvena ustanova i do sada pridržavali toga, a svakako da i ovim našim gestom šaljemo poruku svima kako se treba ponašati u ovakvim situacijama – rekao je Slavko Kovačević, direktor JZU Dom zdravlja Doboj.

Slavko Kovačević, direktor JZU Dom zdravlja Doboj

Rad službi u dobojskom Domu zdravlja prilagođen je trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Iz ove zdravstvene ustanove apeluju da pacijenti imaju razumijevanja i strpljenja prilikom dolaska na preglede, s obzirom na trenutnu situaciju.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close