Vijesti

DOBOJ: Renovirana prostorija Savjeta MZ Lipac (FOTO)

U Mjesnoj zajednici Lipac renovirana je prostorija, koju koristi rukovodstvo ove mjesne zajednice na području Doboja. Tim povodom posjetili su ih prvi čovjek Doboja Boris Jerinić i poislanik u Parlamentu BiH Obren Petrović.

Ideja da renoviraju prostoriju Savjeta mjesne zajednice Lipac javila se početkom ove godine. Sredstva za sanaciju su obezbijedili sami mještani. Sala se nalazi u sklopu škole u ovoj mjesnoj zajednici, a sa rukovodstvom škole je napravljen ugovor o korištenju iste.

-Zauzvrat mi smo sredili tu salu. To je sve počelo negdje u februaru mjesecu, ali nas je pandemija malo razvukla u radovima. Međutim, na kraju i sami se možete uvjeriti kako je to sve urađeno. Sala je bila u katastrofalnom stanju jer plafon je bio totalno propao. Prvo smo morali završiti sanaciju krova da bismo preći na ostale radove. U sali je sve urađeno iznova – zidovi, plafoni, pod i urađena su tri klima uređaja. Klima uređaji su ugrađeni da bismo u toplijim vremenima tu mogli organizovati određene događaje i okupljanja ili ako se u mjesnoj zajednici ukaže potreba za formiranjem odrđenih sekcija da se tu mogu i održavati. U narednom periodu raadićemo jedan sportsko-rekreativni centar za koji je već na Skupštini grada donesena odluka. To će biti objekat od velikog značaja ne samo za Lipac, već i za cijeli Grad i okolna mjesta, a koji će služiti za okupljanje omladine i sportske aktivnosti – izjavio je Goran Ristić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lipac.

Goran Ristić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lipac

-Ono što Lipac zaslužuje kao jedna od najvećih mjesnih zajednica na Ozrenu jeste da Grad Doboj tu aktivnost i sve takve aktivnosti u mjesnim zajednicama podržava. Naravno, ja se zahvaljujem predsjedniku Savjeta MZ Lipac g. Ristiću, g,Petroviću i g. Mitroviću, kao i svima onima koji su bili zaduženi iii uzeli učešće da ovako izgleda ova sala, koja će koristiti građanima, ali i nama da možemo da organizujemo okupljanja u skladu sa preporukama do 50 ljudi, kako bi jednostavno vidjeli sa ljudima koji su to još infrastrukturni projekti koji su potrebni ovdje u Lipcu. Svima nam je cilj da zajednički radimo na boljitku ove mjesne zajednice, odnosno na boljim uslovima za naše građane. Lijepo je vidjeti kada se ljudi sami organizuju i kada naprave ovako nešto, tako da je onda neminovno da i mi iz Gradske uprave dajemo podršku svemu onome što su njihove ideje i zamisli – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Ovu renoviranu salu članovi Savjeta mjesne zajednice Lipac koristiće za sastanke. Pohvale za njihovu organizovanost stigle su iz Gradske uprave, odakle su najavili da će uvijek podržati dobre ideje, te da će im pomoći u njihovoj realizaciji.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close