BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti kiša i susnježica uz dnevnu temperaturu vazduha do pet stepeni Celzijusovih.

U planinama pada snijeg, na brdima susnježica, a u nižim predjelima kiša. Tokom dana padavine će biti jače na zapadu, a uz pad temperature i u nižim predjelima tog regiona sa susnježicom i snijegom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od pet na istoku i sjeveroistoku, do 10 na jugu, u planinama je oko minus jedan stepen Celijusov. Na zapadu postepen pad temperature pa će dnevna biti manja od jutarnje, iznosiće od jedan do tri stepena Celzijusovih.

Prema večeri osim planina snijeg će se javljati i u nižim predjelima, a na jugu ostaje sa kišom, mjestimično obilnom. Do večeri u planinama i brdima lagano povećanje, a u pojedinim nižim predjelima formiranje novog manjeg sniježnog pokrivača.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Mrakovica i Livno minus jedan, Han Pijesak nula, Krupa na Uni jedan, Gacko, Mrkonjić Grad, Ribnik, Novi Grad, Sokolac, Bugojno i Šipovo dva, Rudo, Kalinovik, Prijedor, Srebrenica, Višegrad, Tuzla, Sarajevo i Banjaluka tri, Bileća, Foča, Zvornik, Srbac, Bijeljina i Doboj četiri, Trebinje šest, Mostar osam stepeni Celzijusovih.

Visina snijega : Šipovo jedan, Novi Grad pet, Prijedor šest, Kalinovik, Han Pijesak osam, Mrkonjić Grad devet, Gacko 10, Ribnik 11, Krupa na Uni 20, Mrakovica 54 centimetara.

(Nezavisne)

Prethodni članakPogledajte najbolja zakucavanja Ol-Star vikenda
Naredni članakVozači oprez, klizavi kolovozi