BANJALUKA – U Republici Srpskoj, na području Han Pijeska i Mrkonjić Grada jutros pada snijeg i zadržava se na kolovozu, pa se vozačima savjetuje maksimalno oprezna vožnja i da na put ne kreću bez zimske opreme, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U Federaciji BiH (FBiH) ugaženog snijega na kolovozu ima na području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Velike Kladuše i Kupresa, dok se vozačima na magistralnom putu Konjic – Mostar skreće pažnja na jake udare vjetra.

Na jugu i jugoistoku Srpske saobraćaj se jutros odvija po suvim kolovozima, dok se u ostalim krajevima i Srpske i FBiH, zbog kiše, vozi po mokrim i klizavim kolovozima.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, i dalje prema Jajcu, regionalnom putu Kneževo-Ugar-Vitovlje, kao i na svim ostalim putevima koji vode kroz usjeke i pored kamenih kosina vozačima se skreće pažnja na sitnije odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na dionici magistranog puta Banjaluka-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina – Glavičice, a putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionci Lončari-Brčko i Brčko–Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice u Prnjavoru, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor-Gornja Vijaka. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će regulisati uredno postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završetka kompletne dionice autoputa Banjaluka-Prnjavor.

Na regionalnom putu Bratunac – Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tona i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na Graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

(Nezavisne)

Prethodni članakDanas kiša i susnježica
Naredni članakDanas počeo vaskršnji post