Upozorenje fejsbuka za korisnike iOS-a

Društvena mreža Fejsbuk je počela da upozorava svoje korisnike, koji su učitavali fotografije putem svojih iOS uređaja da će ti albumi nestati sledećeg meseca i da instaliraju novu aplikaciju “Moments”.

 

Fejsbukova funkcija sinhronizovanja fotografija sa iOS-a lansirana je 2012. godine, a korisnicima je omogućavala da automatski učitavaju sve fotografije sa svojih uređaja u privatni album pod imenom “Synced” ili “Synced from Phone”.

Ideja je bila da će tako korisnici lakše pronalaziti i deliti fotografije.

Korisnici sad dobijaju mejlove i notifikacije na Fejsbuku da će njihovi albumi nestati 7. jula i da treba da ili sklone fotografije ili da instaliraju novu aplikaciju tzv. Moments kako bi ih zadržali na Fejsbuku.

Nakon toga primećen je značajan rast preuzimanja te aplikacije, koja se popela na drugo mesto najskidanijih besplatnih aplikacija.

Prisiljavanje na skidanje još jedne aplikacije izazvalo je revolt među korisnicima Fejsbuka, koji su poslednji put pre dve godine morali da instaliraju “Messenger” kako bi nastavili da komuniciraju sa prijateljima.

 

Izvor: agencije, blic

Komentariši