Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je politika Republike Srpske mir i stabilnost, poštovanje Dejtonskog sporazuma i Ustava, te dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda i da niko iz Srpske ne priziva niti poziva na sukob, niti na izazivanje bilo kakvih nereda.

– No, to ne sprječava neodgovorne pojedince i grupe iz FBiH da u javnosti šire lažni narativ o tome da se u Srpskoj spremaju nekakvi nemiri, da se ljudi naoružavaju i grupišu, da postoje sumnjivi vojni kampovi i druge slične laži. Taj lažni narativ koncipiran je u kuhinji pojedinih zapadnih ambasada i službi – naglasio je Košarac.

Po uvježbanoj matrici, naveo je on, lažni narativ preuzimaju i šire lokalni izvođači zapadnih potreba, unoseći strah i nemir među građane.

– Ne bi me iznenadilo ni da druga strana napravi incident. To nikome u BiH nije potrebno, niti ikome služi na čast. U pamet se! – poručio je Košarac.

On je naglasio da su srpski narod, Republika Srpska, njeno rukovodstvo, a posebno predsjednik Republike Milorad Dodik svakodnevna meta skoro svakog zvaničnika iz FBiH, napadaju bez argumenata, dokaza, vrijeđaju, šire mržnju…

– Istina je da Srpska želi na demokratski način da riješi pitanja koja u BiH ne funkcionišu. Mi naše političke ciljeve ostvarujemo na demokratski način. Ne slažemo se sa mnogim politikama koje dolaze iz FBiH, podržane od stranog faktora. Ne slažemo se i nikada nećemo biti za urušavanje dejtonske strukture i Ustava. Јasno je da smo protiv samovolje i unilateralnog djelovanja pojedinaca iz FBiH, poput /Zlatka/ Lagumdžije i sličnih.

Srpska neće da trpi napade na srpski narod. Nećemo pristati na podmukle podvale i namjere da nas satanizuju. Nećemo dozvoliti da nam na temelju falsifikata stave etikete koje nam ne pripadaju. Naša borba je institucionalna i demokratska – objavio je Košarac na Instagramu.

On je pozvao sve građane da ne nasjedaju na dezinformacije, manipulacije i provokacije.

– Građani Srpske vjeruju njenim institucijama, rukovodstvu, policiji i drugim nadležnim tijelima. Mi nikada nećemo žrtvovati mir ni za šta. Mir i stabilnost nemaju cijenu – poručio je Košarac.

Foto: instagram.com/stasa.kosarac

Izvor: RTRS

Prethodni članakLjuboja: Očekujemo preko 600 učesnika na Јahorina ekonomskom forumu (VIDEO)
Naredni članakEgić: Obezbijediti sigurno radno okruženje