Poslovna prevara

Centar javne bezbjednosti Doboj , 25.05.2016. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnio je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv D.J. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Poslovna prevara“.

Za prijavljenu D.J. postoji osnov sumnje da je kao vlasnik i odgovorno lice u privrednom društvu „ECO SYSTEM“ d.o.o. Doboj 2014. godine zaključila sudsko poravnanje sa odgovornim licem u privrednom društvu „Bijelić Petrol“ d.o.o. Doboj, kojim je preuzela obavezu da nastali dug (74.735,87 KM) prema privrednom društvu „Bijelić Petrol“ d.o.o. Doboj isplati u pet rata, što nije učinila.

Nakon zaključivanja sudskog poravnanja uplaćen je dio iznosa jedne rate dok ostala novčana sredstva nisu izmirena, iako su postojali uslovi za njihovo izmirenje, jer je na žiro-računu privrednog društva „ECO SYSTEM“ d.o.o. Doboj bilo dovoljno novčanih sredstva, a tokom navedenog perioda isto privredno društvo je izmirivalo obaveze prema drugim povjeriocima.
Prijavljena D.J. je na ovaj način obmanula odgovorno lice u privrednom društvom „Bijelić Petrol“ d.o.o. Doboj za koje je nastupila materijalna šteta u iznosu od 68.235,87 KM, a za koji iznos je privredno društvo „ECO SYSTEM“ d.o.o. Doboj ostvarilo protivpravnu imovinsku korist.

Komentariši