Nova Panda izgleda obećavajuće

Fiat Panda je jedan od najdugovječnijih, ali i najsimpatičnijih gradskih automobila, a sada bi mogao da dobije i vrlo zanimljivog nasljednika.

Koncept Centoventi je tu, zajedno sa specijalnim varijantama svih postojećih modela, a osmišljen je radi proslave 120. rođendana tvrtke. Koncept je dizajnerska studija električnog gradskog automobila, koji najavljuje novu Pandu, ali i mogućnosti koje su joj namijenili u Fiatu.

Tako ova 120-ka posjeduje baterije modularnog koncepta koje je moguće dopunjavati novim setovima ćelija. Na primjer, to znači da možete kupiti Pandu, oprostite Centoventi, s dosegom od 200 km i onda nakon što shvatite da vam to nije dovoljno, dopuniti je još jednom baterijom za doseg od maksimalno planiranih 500 km.

A mogućnost prilagođavanja tu ne staje. Novi će model biti dio “4U” programa individualizacije, a kupac će moći birati između 4 boje krova, 4 verzije branika, 4 vrste felgi…

Foto: FIAT
Foto: FIAT

Facelift kao takav odlazi u istoriju jer će vlasnik moći sam obnavljati auto novim opcijama. Pored onih izvodivih samo u servisu, biće i preko 100 opcija koje će moći svako ugraditi u auto. Prevedeno, Fiat ulazi u novu fazu demokratizacije ponude automobila. Kako kažu, ovo je ABC automobila (Affordable but Cool) i nastavlja priču započetu Fiatom 500.

I na kraju recimo kako koncept u dužinu mjeri 3.680 mm, visina je 1.527 mm i širok 1.740 mm.

Nezavisne

Komentariši