DOBOJ: Za lokalnu Boračku organizaciju 170.000 KM za iduću godinu

DOBOJ – Zamjenik gradonačelnika Doboja Dejan Starčević rekao je danas da Gradska uprava ima korektne odnose sa dobojskom Boračkom organizacijom, za koju je u nacrtu budžeta za iduću godinu planirano 170.000 KM.

Starčević je, nakon sastanka sa rukovodstvom Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/, istakao da su načete mnoge teme za unapređenje statusa boračke populacije.

– Teme su išle u pravcu unapređenja statusa boraca, pomoći porodicama poginulih boraca i zapošljavanje njihove djece – rekao je Starčević.

On je istakao da je Gradska uprava opredijeljena da pomogne ovu populaciju kada je riječ o izgradnji stambenih jedinica, kao i na druge načine.

Predsjednik BORS-a Milomir Savčić kaže da je današnja posjeta Gradskoj upravi praksa u svim lokalnim zajednicama, u kojima se organizuju sjednice Skupštine ove organizacije.

Savčić je zadovoljan što su uspostavljeni korektni odnosi dobojske Boračke organizacije i Gradske uprave, iako je, kaže, početkom mandata bilo problema.

On je naveo da će se na današnjoj sjednici Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske razmatrati uobičajeni izvještaji o radu, finansijama, ali i o donošenju odluke o sproveđenju unutrašnjih izbora.

Savčić kaže da je odluka o izborima u BORS-u prolongirana da se oni ne bi poklopili sa nedavnim opštim izborima, te su na taj način preduprijeđeni prigovori i loša iskustva iz ranijih perioda da se izbori dovode u vezu sa aktivnostima u interesu nekog političkog subjekta.

Nakon sastanka članovi BORS-a i Gradske uprave Doboja položili su vijence poginulim borcima u Spomen-sobi gradske Boračke organizacije, poslije čega je počela sjednica Skupštine republičke organizacije.

Vijence je položila i delegacija Trećeg pješadijskog /Republika Srpskog/ puka Oružanih snaga BiH.

(IZVOR: SRNA)

Komentariši