Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 837 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 329 osoba.

Radi se o 151 muškaracu i 178 žena, od kojih je 55 mlađe, 184 srednje i 90 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 82 osobe su iz Banjaluke, 51 iz Bijeljine, 24 iz Trebinja, 23 iz Prnjavora, 19 iz Gradiške, 16 iz Kozarske Dubice, 15 iz Laktaša, 10 iz Zvornika, po devet iz Doboja, Modriče i Prijedora, sedam iz Ribnika, po šest iz Bileće i Srpca, po pet iz Dervente i Teslića, četiri iz Mrkonjić Grada, po tri iz Broda, Višegrada, Rudog, Ugljevika, Foče i Čelinca, dvije iz Kotor Varoša i po jedna iz Bratunca, Vlasenice, Vukosavlja, Istočne Ilidže, Novog Grada, Pelagićeva, Patrova, Srebrenice i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva. Radi se o 10 muškaraca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi po jedno lice iz Novog Grada, Gradiške, Stanara, Prnjavora, Dervente, Broda, Gacka, Trebinja, Berkovića, Šekovića i Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 82.257 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 4.698 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 339.008 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 591, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 179, a u ostalim bolnicama 412. Na respiratoru je 61 osoba (29 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 32 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 6.572 osobe.

Foto: Agencije

Izvor: RTRS


Prethodni članakNovaković-Bursać: Poslanici iz Srpske neće prisustvovati Šmitovom obraćanju
Naredni članakEL: Zvezda gost Olimpije u Milanu