Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas svim novinarima, redakcijama, urednicima i Udruženju novinara Republike Srpske 3. maj – Međunarodnog dana slobode medija poručivši da će Vlada Srpske nastaviti da njeguje otvoren i partnerski odnos sa medijima, pružajući podršku slobodi izražavanja koja je presudna za svako demokratsko društvo.

Višković je istakao da mediji, kao ogledalo društva i slika javnosti, ali i pokretač društvenih promjena, imaju veliku odgovornost i obavezu tačnog, objektivnog i nepristrasnog informisanja građana.

– U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija, upućujem vam iskrene čestitke, sa željom da nastavite da profesionalno i objektivno izvještavate javnost o najvažnijim pitanjima iz naše društvene stvarnosti. Slobodni, nezavisni i profesionalni mediji važan su faktor svakog društva, a novinarska profesija jedan je od glavnih stubova razvoja demokratije – navodi se u čestitki premijera Viškovića.

Višković je svim novinarima poželio dobro zdravlje, te mnogo profesionalnog i ličnog uspjeha.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakMazalica: Cvijanovićeva u UN ukazala na sve probleme u BiH
Naredni članakU Srpskoj rođeno 16 beba; U Doboju na svijet došlo petoro mališana