Sport

Trinkijeri preuzima Bajern

Andrea Trinkijeri nedavno je napustio klupu Partizana, ali je vrlo brzo pronašao novi posao. Italijan se vraća se u Njemačku i preuzima komandu nad Bajernom.

Potvrdu je dao uvijek dobro informisani novinar specijalizovanog portala “Sportando“ Emilijano Karkija istakavši da će Trinkijeri biti brzo predstavljen u Minhenu.

Italijanski stručnjak je 20 mjeseci proveo na klupi crno-belih i za to vreme osvojio dva Kupa Radivoja Koraća i jedan ABA Superkup. Ove sezone je sa Beograđanima imao dobru poziciju kako u ABA ligi, tako i Evrokupu, ali je pandemija korona virusa obustavila, a kasnije i završila oba takmičenja, pa je Partizan tako ostao bez prilike da se bori za povratak u Evroligu.

Trinkijeri, koji je rođen u Milanu, karijeru je počeo upravo u tom gradu, kao pomoćni trener Olimpije, gdje je radio do 2004. godine. Potom je samostalno radio u četiri italijanska kluba (Triboldi, Јuvekaserta, Veroli i Kantu).

U sezoni 2013/2014. paralelno je bio trener ruskog Uniksa i selektor grčke reprezentacije, a najispunjeniji trofejima bio mu je period u Bambergu, sa kojim je za četiri godine osvojio pet trofeja – tri u prvenstvu Nemačke i po jedan u Kupu i Superkupu.

Takođe, 2014. godine je proglašen za najboljeg trenera Evrokupa iako ruska ekipa nije uspela da dođe do trofeja.

Foto: N.Negovanović

Izvor: RTRSPrikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close