Glumac Slavko Štimac ovogodišnji je dobitnik nagrade za životno djelo “Pavle Vuisić”, saopštilo je danas Udruženje filmskih glumaca Srbije.

Kako je navedeno, odluku je donio Stručni žiri koga je imenovalo predsjedništvo UFGS, koje je suorganizator “Filmskih susreta”, a nagrada se sastoji od plakete sa likom Vuisića, djelo vajara Milorada Tepavca, monografije i dokumentarne filmske storije o dobitniku.

Nagrada “Pavle Vuisić” za izuzetan doprinos umjetnosti glume na filmu, televiziji i sličnim medijima tradicionalno se uručuje na svečanom otvaranju Festivala glumačkih ostvarenja “Filmski susreti” u Nišu, kaže se u saopštenju.

“Filmski susreti” biće održani od 20. do 26. avgusta na Ljetnjoj pozornici Niške tvrđave.

Štimac je karijeru počeo kao dijete glumac u ostvarenjima “Vuk samotnjak” (1972), “Zimovanje u Јakobsfeldu” (1975), “Salaš u malom ritu” (1976) i “Vlak u snijegu” (1976), a stigao je i do kultnog ratnog ostvarenja američkog reditelja Sema Pekinpoa “Gvozdeni krst” (1977).

Štimac je, između ostalog, igrao i u “Specijalnom vaspitanju” (1977), “Varljivom letu” (1984) i “Andergraund” (1995).

Sa velikanom našeg glumišta Vujisićem (1926-1988) Štimac je igrao u filmovima “Tigar” (1978), “Pakleni otok” (1979), kultnom “Ko to tamo peva” (1980) i “Sjećaš li se Doli Bel” Emira Kusturice.

Foto: Tanjug/ Јadranka Ilić

Izvor: RTRS

Prethodni članakOva 3 horoskopska znaka su najveća zlopamtila
Naredni članakDOBOJ: Dobojlije najbolje na Otvorenom prvenstvu u ovom gradu (FOTO)