Sport

Simonović: Srbiju u odnosu na druge krasi atmosfera

Reprezentativac Srbije Marko Simonović pričao je o početku priprema za Svejtsko prvenstvo u košarci.

Srbija je počela prvi dio priprema za Mundobasket na Kopaoniku, a Simonović je opisao početak dana na pripremama reprezentacije.

– Ustajemo malo ranije u odnosu na jutros, pošto imamo slobodno jutro. Obično oko devet – doručak, brzinska kafica i idemo na trening. Treniramo dvaput dnevno i za to služe ove visinske pripreme – kaže Simonović.

Novi košarkaš Olimpija Cedevite opisao je atmosferu u “orlovima”.

– Atmosfera je uvek vrhunska. Mi stvarno funkcionišemo već pet, šest godina unazad kao porodica. Drugari smo, kumovi… Zadovoljstvo je i čast biti ovdje i raditi sa tim momcima i ljudima iz stručnog štaba. Trenutno nas je 13, čekamo još NBA igrače i baš je radno, sa puno entuzijazma i motivacije – kaže Marko.

Simonović je upitan šta misli o silnim otkazima u reprezentaciji SAD.

– Pratimo, ali mislim da su oni i dalje favoriti broj jedan. Prvo treba doći do njih, mi uvijek volimo da idemo korak po korak. Kao što su Teo i Sale najavili prije priprema, sedam-osam ekipa konkuriše za medalje. Neće biti nimalo lako – dodao je Simonović i nastavio o glavnim konkurentima za medalju na Mundobasketu:

– Pa to smo mi, naravno… Šalim se, naravno. Ima dosta reprezentacija – Francuzi, Nijemci, Španci, Italijani, Grci, Kanađani… Ima dosta ekipa, može uvijek da se desi iznenađenje, kao što smo mi 2014. Držimo se naše igre i atmosfere i imamo nesporan kvalitet. To što nas krasi u odnosu na druge ekipe je naša hemija i atmosfera. Kao porodica smo – zaključio je bivši as Crvene zvezde.

Mundobasket u Kini počinje 31. avgusta, a “orlovi” su u grupi sa Angolom, Italijom i Filipinima.

Foto: Starsport

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close