Predsjednik Advokatske komore Republike Srpske Dalibor Mrša izjavio je da zabrinjava što je sve u vezi sa procesom koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika odrađeno velikom brzinom, te da se nameće pitanje cjelishodnosti, legitimiteta i legaliteta ovog postupka.

Mrša je podsjetio da se procesi u BiH koji su od krucijalnog značaja za javnost vode godinama i sporo rješavaju, zbog čega zabrinjava činjenica da je u ovom slučaju sve urađeno izuzetno brzo.

– Od momenta intervencije takozvanog visokog predstavnika u Krivični zakon BiH do podizanja optužnice i zakazivanja pretresa za 22. novembar izuzetno je kratko vrijeme da bi se bilo šta kvalitetno pripremilo – rekao je Mrša za Srnu.

On je naveo da Advokatska komora Srpske sa pažnjom prati dešavanja u vezi sa procesom, a predsjednik Republike odredio je Gorana Bubića za svog branioca za kojeg vjeruje da će iskoristiti svoje kapacitete i voditi se stručnošću.

– Vjerujem da će kolega Bubić, koji je član Advokatske komore Srpske, sa svim svojim kapacitetima iznijeti i usmjeravati proces koji se trenutno vodi protiv predsjednika Republike u onom pravcu koji očekujemo, a to je, prije svega, da se vodi stručnošću i svim onim argumentima koji su već izneseni u javnost – ocijenio je Mrša.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića za nepoštivanje odluka Kristijana Šmita, koga Srpska ne smatra visokim predstavnikom, jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN.

Glavni pretres u Sudu BiH zakazan je za 22. novembar.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakVišković: Srpska za novi aranžman sa MMF-om, ali bez uslovljavanja političkim mjerama
Naredni članakPoslovna konferencija “Izazovi i budućnost poslovanja 3”