I ove godine, treća po redu, Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske organizuje poslovnu konferenciju pod nazivom “Izazovi i Budućnost Poslovanja #3,” koja će se održati 22. novembra 2023. godine u Banskiom dvoru u Banjaluci, s početkom u 10 časova.

Ova značajna konferencija predstavlja integralni dio napora u izradi Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2022-2024 i dio projekta “Doprinos organizacija civilnog društva u poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj BiH – Evropski instrument za susjedstvo i partnerstvo (EISE).

Projekat je finansiran od strane Evropske unije i sprovodi se pod okriljem Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Cilj ovog prestižnog događaja jeste da kroz otvoren i konstruktivan dijalog okupi predstavnike poslodavaca, članove Vlade Republike Srpske, predstavnike akademske zajednice, institucija i stručnih organizacija, s ciljem identifikacije ključnih ekonomskih i socijalnih izazova s kojima se suočava naša zajednica, kao i definisanja smjernica za buduće akcije koje će doprinijeti izgradnji produktivnog i socijalno pravednog društva.

Konferencija “Izazovi i budućnost Poslovanja #3” privući će više od 250 učesnika, uključujući visokorangirane predstavnike poslodavaca iz različitih industrija, članove Vlade Republike Srpske, predstavnike Evropske Unije, kao i renomirane domaće i strane institucije i organizacije.

U okviru predviđenih panel diskusija, moći će se čuri riječi i iskustva predstavnika Vlade Republike Srpske, kao i uglednih stručnjaka iz poslovnog sektora Republike Srpske i šireg regiona.

Glavne teme koje će dominirati na ovoj konferenciji su:

• Program ekonomskih reformi – Kako sačuvati i razvijati ljudski potencijal u uslovima rasta ekonomske migracije: Ova tema će se baviti izazovima i mogućnostima koje se javljaju usljed ekonomske migracije i kako obezbjediti održiv rast i razvoj za zajednicu Republike Srpske.

• Ubzani tehnološki razvoj – Put konkuretnosti i boljeg životnog standarda: Druga tema će se fokusirati na brzi tehnološki razvoj i njegov uticaj na poslovanje, ekonomiju i životni standard građana, te kako se pripremiti za ovaj izazov.

Ova konferencija predstavlja jedinstvenu priliku za razmjenu znanja i iskustava između različitih sektora i interesnih grupa, sa ciljem oblikovanja budućnosti poslovanja u Republici Srpskoj i regionu.

Prijatelj projekta je kompanija Mtel i Zlatni sponzor konferencije NLB Banka Banjaluka.

Očeku se inspirativne diskusije i izuzetno plodna razmjenu ideja na “Izazovi i Budućnost Poslovanja #3.”

Detaljnu agendu ovog događaja kao i prijavu učešća možete da pogedate na zvaničnoj internet stranici Unije poslodavaca Republike Srpske.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakMrša: Nameće se pitanje legitimiteta i legaliteta procesa protiv Dodika
Naredni članakDodik: Prave namjere tzv. probosanskog bloka – građanska BiH uz dominaciju Bošnjaka