U Kulturnom skloništu u Doboju otvorena je izložba umjetničke fotografije “Sjene prošlosti – fotografska oda vremenu” čiji su autori Dobojlije Miroslav Mišić i Zoran Lazić.
Mišić je naveo da je ovo njegova prva izložba i da je predstavio 24 fotografije sa pretežno socijalnim motivima koje su nastale u proteklih 12 godina.

On je na sinoćnjem otvaranju izložbe rekao da su to tematske fotografije na kojima se mogu vidjeti različiti motivi – ovčari iz Deliblatske peščare, ruralna i napuštena naselja, migranti tokom tokom njihovog zadržavanja u Beogradu.

Mišić je dodao da se sa Zoranom Lazićem, koji ga je uveo u svijet ove umjetnosti, dogovorio da izlože crno-bijele fotografije jer više ističu ciljani motiv.

Veteran umjetničke fotografije Zoran Lazić rekao je da je Mišić veoma rano pokazao da posjeduje veliki talenat, što je potvrdio osvajanjem brojnih nagrada, među kojima je i “Najbolji autor u Srbiji”.

Lazić, kao koautor izložbe, predstavio je 30 radova nastalih tokom 15 godina različite tematike – od duhovne, do socijalne i sportske.

On je pojasnio da su za dobru fotografiju potrebni ideja, koncept, iskustvo i vrijeme, navodeći da u radu koristi digitalni i analogni fotoaparat, kao i mobilni telefon.

Potpredsjednik Kulturnog skloništa Marija Miljanović najavila je za naredni period radionicu mobilne fotografije koju će voditi Zoran Lazić, a zatim 13. maja predavanje i promociju knjige “Savremena čitanja apokalipse” autora Davora DŽalte, teoretičara umjetnosti.

Ona je navela da nastavljaju snimanje podkasta iz vlastite produkcije, te da će uskoro izložiti i radove sa likovne kolonije “Krčmarica”.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakU Republici Srpskoj sutra neradni dan
Naredni članakDOBOJ: Odata počast poginulima u Drugom svjetskom ratu