Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas Bolnicu u Trebinju, gdje se sastao sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove i prisustvovao uručivanju prenosnog inkubatora i medicinske opreme.

Dodik je inkubator i medicinsku opremu vrijednosti gotovo 115.000 KM bez PDV-a uručio direktoru trebinjske Bolnice Nedeljku Lambeti, u prisustvu medicinskog osoblja.

Bolnica Trebinje je u humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” dobila transportni inkubator, dva stacionarna inkubatora, kolica za intrahospitalni prevoz novorođenčadi, pulsni oksimetar i perfuzor.

Opremu za transport životno ugrožene novorođenčadi u okviru akcije “S ljubavlju hrabrim srcima” dobile su bolnice u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Foči, Gradišci, Prijedoru, Zvorniku, Trebinju, Nevesinju, Istočnom Sarajevu, kao i bolnice u Gračanici na Kosovu i Metohiji i Livnu u Federaciji BiH.

Predsjedniku Dodik je uručena Zahvalnica za pomoć i podršku razvoju trebinjske Bolnice.

Predsjednik Srpske obišao je i lokaciju na kojoj se gradi nova bolnica u Pridvorcima.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost projektovanja, izgrade i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om.

Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.

Novi bolnički kompleks prostiraće se na 41.080 metara kvadratnih, a cilj projekta je izgradnja savremeno opremljene bolnice za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga, u skladu sa najvišim standardima, građanima Trebinja i susjednih opština i gradova.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakNešić: Neću da se bavim Šmitovom srećom, već zaštitom ustavnog poretka koji on ugrožava
Naredni članakKovačević: U SNSD-u potpuno složni, snažni i jedinstveni idemo u novu pobjedu