Vijesti

DOBOJ: Završni radovi na izgradnji Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju (FOTO)

Izgradnja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama pri Osnovnoj školi „Milan Rakić“ u Bukovici Velikoj se privodi kraju. U toku je završna faza građevinskih radova. Kako je rečeno u unutrašnjosti objekta od radova je ostalo postavljanje podne obloge, koja će kažu biti urađena za nekoliko dana. Slijedi i uređenje oko samog Centra. Vrijednost ovog projekta je 100 hiljada evra ,a sredstva je donirala Vlada Srbije.

-Sa vana treba uraditi parkinge i trotoare, odnosno treba uraditi vanjsko uređenje, jer kao što vidite ovdje su izvođeni radovi na vodovodu i kanalizaciji. To sve treba asfaltirati i urediti – izjavio je Željko Petković, rukovodilac radova.

Željko Petković, rukovodilac radova

U Centru će boraviti 40 djece sa poteškoćama u razvoju starosti do 18 godina. To su djeca sa područja Bukovice Velike, Tisovca, Ljeskovih Voda, Grabovice, Malog Prnjavora i Kotorskog. Osim za djecu sa posebnim potrebama u Centru će boraviti i djeca predškolskog uzrasta. Objekat će imati tri standardne prostorije.

-Jedna prostorija je za djecu sa poteškoćama u razvoju, druga prostorija će se koristiti isto u tu svrhu u zavisnosti od broja djece i jedna prostorija je za djecu predškolskog uzrasta, odnosno za program obdaništa. Takođe, navela bih da ovaj prostor ima svoju čajnu kuhinju, ima sanitarne čvorove i betonsku površinu, kao i park površinu koju djeca mogu da koriste za slobodno vrijeme. Imamo i ispred urađeno igralište – rekla je Slađana Pašalić, direktor Osnovne škole „Milan Rakić“ Bukovica Velika.

Slađana Pašalić, direktor Osnovne škole „Milan Rakić“ Bukovica Velika

Ovo je drugi ovakav Centar na teritoriji Doboja. Izgradnja ovog rasteretiće Centar u gradu, u kome trenutno borave djeca sa ovog područja. Sredstva za realizaciju projekta izgradnje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama u Bukovici Velikoj donirala je Vlada Srbije.

-Vrijednost ovog projekta je 100 hiljada evra. Sredstva su donacija Vlade Srbije. Ovom prilikom još jednom izražavam svoju zahvalnost na ovom projektu i na svemu onome što zajedničkim naporima Republika Srpska i Srbija kroz zajedničke projekte realizuju na teritoriji Grada Doboja – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Epidemija virusa korona jeste malo usporila radove. Bez obzira na epidemiju bliži se završetak projekta. Za desetak dana se očekuje da će ovaj objekat u potpunosti biti završen.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close