Predsjednik Skupštine Udruženja veterana Petog odreda Specijalne brigade policije Doboj Nenad Stevanović rekao je da su pripadnici ove jedinice 1992. godine bili odlučni i stali u odbranu Republike Srpske i naroda, a danas nakon 31 godine odlučno stoje uz sve institucije Republike Srpske.

Stevanović je podsjetio da je na današnji dan prije 31 godine formirana ova jedinica, za koju kaže da je bila među najelitnijim.

Tim povodom u Doboju je danas obilježena 31 godina od osnivanja Petog odreda Specijalne brigade policije koji je brojao 430 pripadnika, od kojih je na ratištima širom Republike Srpske poginulo 26, a 257 ih je ranjeno.

Poginulima je služen parastos kod spomen-obilježja ispred zgrade Policijske uprave Doboj, gdje su položeni vijenci.

Obilježavanju je prisustvovao načelnik opštine Petrovo Ozren Petković i zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević.

Na spomen-obilježje ispred zgrade Policijske uprave Doboj vijence su položili nekadašnji pripadnici Petog odreda Specijalne brigade policije, načelnik dobojske Policijske uprave Slobodan Radinković, delegacije Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, načelnik opštine Petrovo Ozren Petković i zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević, te penzionisani general policije LJubomir Borovčanin.

Vijence su položili i predstavnici udruženja koja njeguju tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata iz Šekovića, Trebinja, Bijeljine, Prijedora, Ilidže, Banjaluke, Foče, kao i predstavnici Gradske boračke organizacije Doboj i Udruženja odlikovanih boraca i starješina “Miloš Obilić” Doboj i Udruženja branioci Doboja “2. maj”

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakGoganović: Dodik nikada nije bježao, nego stajao u prvi red odbrane Srpske
Naredni članakDodik: Marfi je baš nervozan