Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nikada nije bježao, već je stajao u prvi red odbrane Srpske i njenih građana, izjavio je Srni zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

Komentarišući tvrdnju ministra odbrane Zukana Heleza da raspolaže sa obavještajnim podacima da Dodik priprema bijeg iz BiH, Goganović je rekao da bi Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH trebala dati informaciju po čijem nalogu prikuplja obavještajne podatke.

“Ako iz ove izjave Heleza proizilazi da OBA BiH obavještajno obrađuje predsjednika Republike Srpske, tražim od ove agencije da se izjasni o ovom pitanju, odnosno da li i po čijem nalogu prikuplja obavještajne podatke o predsjedniku Dodiku”, istakao je Goganović.

Ukoliko OBA BiH nezakonito sprovodi obavještajni rad u odnosu na Dodika, te takve nezakonito prikupljene podatke koji su klasifikovani ustupa ministru odbrane, koji ih javno iznosi, Goganović kaže da je u pitanju kršenje Zakona o zaštiti tajnih podataka.

“Ukoliko je riječ o tome da ministar odbrane dobija obavještajne podatke od obavještajne službe, postoji zakonom propisana procedura o tom pitanju i ja kao zamjenik ministra odbrane bio bih upoznat s tim. Budući da to nije slučaj, postavlja se pitanje koji su stvarni motivi za ovakve medijske istupe Heleza, osim medijske promocije i prikupljanja političkih poena od strane radikalnog dijela bošnjačkog glasačkog tijela”, ocijenio je Goganović.

S obzirom da je Helez boravio u Londonu, dodao je Goganović, moguće je da su mu netačne informacije dale i britanske službe koje imaju interes da zavade konstitutivne narode u BiH kako bi BiH odustala od EU puta, jer su i sami iz nje izašli. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Vulić: Karte potpuno otkrivene, jasno je ko je na budžetu međunarodne zajednice
Naredni članakDOBOJ: Veterani Petog odreda Specijalne brigade policije Doboj odlučno uz institucije Srpske (FOTO)