U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirano je jedno krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i pet saobraćajnih nezgoda.

-Policijskoj stanici Teslić, 29.04.2024. godine, prijavljeno je da ja na području opštine Teslić iz parkiranog teretnog vozila otuđeno pogonsko gorivo. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Krađa“.

-Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 29.04.2024. godine oko 20,10 časova lišili su slobode lice inicijala B.S. iz Doboja, zbog počinjenih prekršaja iz člana 7. (Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje) i člana 24. (Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 7. i članom 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 29.04.2024. godine, oko 01,30 časova lišili su slobode lice inicijala D.N. iz Banjaluke, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,55 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, 29.04.2024. godine, oko 10,55 časova lišili su slobode lice inicijala A.H. iz Brčko Distrikta BiH, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem opojnih droga. Navedeno lice je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 29.04.2024. godine, oko 14,45 časova lišili su slobode lice inicijala G.B. sa područja grada Doboja, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 3,17 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 29.04.2024. godine, oko 23,45 časova lišili su slobode lice inicijala S.L. iz sa područja opštine Brod, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem opojnih droga. Izvršenim testiranjem navedenog lica na prisustvo opojnih droga u organizmu utvrđeno ja da je isto pozitivno na opojnu drogu „THC-10″. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 235. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakGRAD DOBOJ: Javni poziv – Sajam zanimanja
Naredni članakZP „Elektro Doboj”: Prekid u napajanju zbog planiranih radova