Pripadnici Policijske uprave Doboj, njih četrdesetak, učestvovaće u trodnevnoj akciji davanja krvi povodom proslave Aranđelovdana – krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Policajci će krv dati u Odjeljenju za transfuziologiju Bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju danas, sutra i u četvrtak, 16. novembra.

Inspektor u Sektoru policije dobojske Policijske uprave Goran Slavuljica rekao je novinarima da je ovo treće organizovano ovogodišnje davanje krvi pripadnika dobojske uprave i naglasio da se policija redovno odaziva kada se ukaže potreba za popunjavanje rezervi krvi u dobojskoj transfuziologiji.

“Akcija davanja krvi pripadnika policije organizuje se i povodom obilježavanja Dana policije – 4. aprila, te za Dan Republike Srpske – 9. januara”, naveo je Slavuljica.

Transfuziolog u dobojskoj Bolnici Božidar Slavujević rekao je da raspolažu dovoljnim količinama krvi zahvaljujući organizovanim dobrovoljnim akcijama, sa izuzetkom u grupama A negativna i 0 negativna.

Akciji su se odazvali višegodišnji davaoci krvi koji ovom humanom činu pristupaju organizovano ili po pozivu.

Policijski službenik iz Broda Željko Šajinović krv je do sada dao 33 puta.

“Prvi put sam krv dao 1989. u vojsci. Većinom je mišljenje da se krv daje zbog toga što se dobiju dva dana slobodno pa se ide kući, međutim razlog nije taj. Razlog je pomoć ljudima”, poručio je Šajinović i, osim humanog aspekta za druge, ukazao i na značaj davanja krvi za lično zdravlje.

Policajac iz Dervente Bojana Đukić rekla je da krv daje peti put, da rado učestvuje u ovakvim akcijama koje će spasiti nečiji život, te pozvala ostale kolege i sugrađane da se odazivaju ovakvim aktivnostima.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakKlokić: Pad podrške građana ulasku u EU nije iznenađenje; Evropska unija nedosljedna (VIDEO)
Naredni članakNuždić: Optuženi za ratni zločin na funkcijama – dodatno poniženje jošaničkih žrtava