SportVijesti

DOBOJ: Press konferencijom najavljena manifestacija „Mini šampioni”

U petak, 31. maja, 2019. godine u Doboju održana je press konferencija povodom predstojeće manifestacije „Mini šampioni”, na kojoj su se medijima obratili gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, koordinator projekta „Mini šampioni”  Esad Hadžijusufović i Vildana Delalić Elezović.

Ovaj zabavno sportski događaj za djecu će se održati u subotu, 1. juna, 2019. godine od 10:00 do 15:00 časova u Gradskom parku u Doboju, a tradicionalno se održava svake godine u drugom gradu na dan finala UEFA Lige šampiona.

Deveti po redu domaćin za više od 450 djece iz različitih lokalnih zajednica u BiH i stotinu trenera i profesionalaca za grassroots fudbal je Grad Doboj, a nosilac ovog projekta je organizacija Otvorena zabavna škola fudbala (CCPA-OFFS). Manifestacija „Mini šampioni” se odvija pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku kompanije Mastercard, Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i hercegovine i Grada Doboja sa svojim službama.

-Čast nam je da je Grad Doboj domaćin filantropske manifestacije kao što je „Mini šampioni”. Dječija igra i druženje kroz ovakav vid zdravih aktivnosti kao što je grassroots fudbal su temelj kvalitetnog odrastanja. U ime građana Doboja želim dobrodošlicu svim učesnicima i poželiti im da se nastave družiti i vraćati u naš grad – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Mini šampioni će se odvijati na 15 stanica Fun Football-a, postavljenih u Gradskom parku u Doboju. Sa djecom će raditi blizu 100 trenera i asistenata. Osim igranja fudbala, biće uprilićeno i niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu kroz baby zonu, likovne i muzićke radionice, te radionice posvećene fudbalu, očuvanju životne sredine, zdravoj ishrani, bezbjednosti djece u saobraćaju i fer navijanju.

Očekujemo više od 450 djece koji će obučeni u boje ovogodišnjih finalista UEFA Lige šampiona, Liverpoola i Totenhama, moći igrati zabavni fudbal i uživati cijeli dan. Za djecu koja se umore od fudbala, te za posjetioce i prolaznike obezbijedili smo i mnoštvo drugog zabavnog sadržaja – radionice i zonu za bebe, a sve sa ciljem da se djeca povezuju i bezbrižno druže slaveći UEFA-inu ideju RESPECT-a – izjavio je Esad Hadžijusufović, koordinator projekta Mini šampioni.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Provjeri takođe

Close
Back to top button
Close