Vijesti

DOBOJ: Jerinić upriličio prijem za učesnike fudbalskog kampa “Crvene zvezde” u Srpskoj (FOTO)

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić organizovao je danas prijem za najmlađe fudbalere iz četiri škole fudbala sa područja ovog grada, koji danas uz finansijsku podšku Gradske uprave putuju u Banjaluku, gdje se održava kamp Otvoreni dani fudbala “Crvene zvezde” u Republici Srpskoj.
Jerinić je rekao novinarima da Gradska uprava afirmiše sport u ovoj lokalnoj zajednici i podržava sportske klubove, te da će 28 dječaka biti u prilici da svoje sportske vještine pokažu u kampu, za koji navodi da će svakako unaprijediti njihov sportski rad.

Predstavnik Škole fudbala “Ačko” Dražen Vasiljević kaže da je zajedno sa banjalučkim “Sportingom” direktni asistenti kampa, i da kao škola sa beogradskom “Crvenom zvezdom” imaju dugogodišnju saradnju.

On je naveo da kamp počinje danas i traje do nedjelje, 18. oktobra, tokom kojeg će pet trenera “Crvene zvezde” i stručni saradnici obaviti četiri treninga sa četiri generacije polaznika uzrasta od 2010. do 2013. godišta, kako bi locirali talente.

Vasiljević je naglasio da je Doboj rasadnik fudbalskih talenata, da tri mališana kluba “Ačko” redovno treniraju u “Crvenoj zvezdi” i igraju na turnirima, a da je Filip Dujković već registrovan u beogradskom klubu.

Devetogodišnji fudbaler Danilo Marković trenira tri godine i trenutno je na poziciji desnog beka, a očekuje da na turniru zajedno sa drugarima predstave Doboj u najboljem svjetlu.

U kampu Otvoreni dani fudbala “Crvene zvezde” u Republici Srpskoj učestvovaće i 28 dječaka iz dobojskih fudbalskih klubova “Sloga” i “Željezničar”, te škola fudbala “Ačko” i “Rudanka”.

Foto: Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close