Delegati Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u potpunosti podržavaju zajedničku izjavu članova Kolegijuma Paralamentarne skupštine BiH Nikole Špirića i Nebojše Radmanovića, kojom zahtijevaju striktno poštivanje ustavne pozicije Republike Srpske, njenih institucija i predstavnika.

Delegati su saglasni da u budućem periodu zajednički donose odluke koliko je svrsishodno učestvovati u radu Parlamentarne skupštine BiH, navodi se u saopštenju Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda.

Članovi kolegijuma Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić, predsjedavajući Doma naroda, te Nebojša Radmanović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, u jučerašnjoj zajedničkoj izjavi istakli su da budno prate aktivnosti nelegalnog visokog predstavnika Kristijana Šmita koji intenzivira omalovažavanje i podrivanje institucija Republike Srpske.

Špirić i Radmanović su upozorili da su Šmitove aktivnosti već duže usmjerene na derogiranje ustavne pozicije i zakona Republike Srpske čime, ne samo da ne poštuje njene institucije i legalno izabrane predstavnike, nego direktno radi na njihovom urušavanju.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakIstočno Sarajevo: Sastanak srpskih predstavnika u Savjetu ministara
Naredni članakUkoliko se nastave provokacije Šmita srpski predstavnici na nivou BiH odgovoriće povlačenjem iz institucija (FOTO)