Vijesti

Brojne kontroverze u slučaju smrti Davida Dragičevića

Ne stišavaju se komentari i reakcije po pitanju istrage u slučaju smrti 21-ogodišnjeg Davida Dragičevića. Objavljen je snimak nadozrnih kamera koji je otvorio brojna pitanja, urađena je nova obdukcija, roditelji žele angažirati pravni tim, a iz policije i dalje tvrde da nema elemenata kaznenoga djela.

Sve kontraverze unose nemir među građane koji i večeras traže “Pravdu za Davida”.

Ulice Velibora Janjetovića Janje broj 11, dva časa i 52 minute u dvorište navodno opljačkane kuće ulazi mladić u crnim pantalonama i jakni, sa kapuljačom na glavi i telefonom u ruci. Pedeset minuta kasnije iz iste kuće izlazi muškarac u istoj garderobi, hramljući na jednu nogu i sa bijelom maskom preko lica. Policija tvrdi da je to David Dragičević.

“Kamera snimalice koje skreće sa ulice ka toj kući na broju 11 i vraća se nakon 50-tak minuta i ovdje se kreće normalnim korakom bez bilo kakvog trčanja i ovdje prolazi pored MK i tu se nalazi most na rijeci Crkveni, preko ovog mosta se nalazi ulica Franca Šuberta u kojoj je nastanjen pokojni Dragičević”, objašnjava Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Kamera je zabilježila i ulazak vlasnika kuće, a potom njegovog brata, nekoliko minuta nakon ulaska osobe za koju se pretpostavlja da je David. Šta se dešavalo u kući, ko je osoba koja je izašla i zašto je šepala na jednu nogu nije poznato. Prema tvrdnjama policije mladić se nakon pljačke uputio ka mostu, te najvjerovatnije okliznuo i pao u nabujalu Crkvenu.

Porodica u ovaj scenario ne vjeruje.

“Krećemo od početka, borimo se da se pronađu krivci. Krivci se moraju pronaći i privesti pravdi, ako to ne bude tako, nama ne trebaju više ni djeca, ni grad, ne znam više šta bih vam rekao”, kaže Darko Dragičević, Davidov otac.

Roditelji sumnjaju i u nalaze obdukcije koju je vršio patolog Željko Karan. Ta obdukcija je pokazala da je smrt nastala utapanjem, ali i da je David imao tjelesne povrede prije koje su zadobijene u sukobljavanju.

“Locirani u predjelu čela obostrano, u predjelu jagodice, u predjelu šake, kuka, natkoljenice, koljena itd. Znači bilo je više tih hematoma, krvnih podliva, te su povrede po svojoj prirodi mehaničke. Nastale su djelovanjem tupe mehaničke sile. Takve povrede mogle su nastati u sukobljavenju sa nekim u fizičkom sukobu, sa jednom ili više osoba”, kazao je Željko Karan, patolog.

Na zahtjev roditelja izvršena je ponovna obdukcija. Načelnik odjeljenja za sudsku medicinu Instituta za patologiju na VMA pukovnik dr. Ivica Milosavljević potvrdio je vještačenje dr Karana, kaže direktor Policije.

“Nalaz dodatne obdukcije će biti dostavljen porodici. To će ministarstvo zdravlja dobiti taj nalaz i predati ga porodici. Nezvanično ja znam da je potvrđen prvi nalaz našeg vještaka Karana”, kaže Darko Ćulum, direktor Policije RS.

Iz policije i danas tvrde da istraga koja je urađena do sada pokazuje da nema elemenata krivičnog djela. Roditelji hoće da angažuju pravni tim, te najavljuju objavu žiro računa ukoliko neko želi da im finansijski pomogne.

Sve kontroverze u ovom slučaju unose nemir u građne koji već četvrtu veče u Banjaluci ali i nekoliko drugih gradova izlaze na skup “Pravda za Davida”.

(N1)

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close