Vijesti

Apel Policijske uprave Doboj – oprez svim učesnicima u saobraćaju

Booking.com

S obzirom da povoljni vremenski uslovi omogućavaju razvijanje većih brzina kretanja vozila, što negativno utiče na bezbjednost upravljanja  motornim vozilima, Policijska uprava Doboj apeluje na sve građane da se oprezno ponašaju u saobraćaju, poštujući zakonske propise i tako zaštite svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Analizom stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj, utvrđeno je  da je neprilagođena brzina uslovima i stanju puta, te vožnja pod dejstvom alkohola zajedno sa drugim faktorima, najčešći uzrok događanja saobraćajnih nezgoda.

Tokom 2019. godine, na području ove Uprave dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo osam lica, od toga na području Modriče dva vozača i radnik na vozilu za odvoz otpada, na području Broda po jedan vozač i biciklista, na području Doboja i Dervente po jedan pješak i na području Teslića jedan vozač.

Policijski službenici PU Doboj, tokom prvih šest mjeseci tekuće godine iz saobraćaja su isključili 2.303 vozača. Najčešći razlozi za isključivanje vozača iz saobraćaja su vožnja pod uticajem alkohola – 1.747,  vožnja prije sticanja prava na upravljanje – 364, te upravaljanje vozilom pod dejstvom opojnih droga -111.

Napominjemo sve učesnike u saobraćaju da  postupaju u skladu sa propisima i pravilima saobraćaja, a vozačima motornih vozila preporučujemo da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, gustini saobraćaja, vremenskim i drugim saobraćajnim uslovima, da ne započinju vožnju pod uticajem alkohola kako bi zaštitili sebe ali i druge učesnike u saobraćaju. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: PU Doboj    

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close