SportVijesti

25. BOŽIĆNO – NOVOGODOŠNJI TURNIR U MALOM FUDBALU “DOBOJ 2019”

ZAJEDNO ZA DOBOJ NA TRONU
Trijumfom ekipe Zajedno za Doboj završen je dobojski turnir u malom fudbalu. Posljednji finalni dan bio je veoma uzbudljiv. Odigrane su finalne utakmice u svim kategorijama.
Četvrtfinalne utakmice u seniorima bile su kvalitetne  i neizvjesne. Tri utakmice su riješene tek nakon penala, dok je jedna završena minimalnim rezultatom 1:0.
U velikom finalu seniora igrali su ekipe Zajedno za Doboj i Lav pivo Asteriks. U kojem su slavili igrači tima Zajedno za Doboj 4:1. Njima je pored pehara pripala i novčana nagrada od 10 hiljada maraka. U pobjedničkom taboru nastupili su najbolji futsal igrač Bosne i Hercegovine Marijo Aladžić i njegov reprezentativni saigrač Anel Radmilović koji je svojim golovima i donjeo titulu. Tu je bio i perspektivni reprezentativac Srbije Jovan Lazarević, kao i najbolji dobojski futsaleri Vladan Lukić, Denis Zelenković, Goran Kvržić, Milan Martić, kao i izvrsni golman Dragan Bogdanović popularni Krtova.
Za najboljeg golmana u konkurenciji seniora proglašen je Dragan Bogdanović iz pobjedničke ekipe, dok je najbolji igrač iz pobjedničkog tima Zajedno za Doboj Anel Radmilović.
U konkurenciji juniora bez premca je bio DS komerc koji je turnir osvojio bez primljenog gola, za šta je uz odbranu zaslužan i izvrsni čuvar mreže Jovan Bajkanović. On na svim turnirima u regionu kupi laskave nagrade. U finalu su bili bolji od ekipe DI five iz Doboj Istoka sa 4:0. Za najboljeg golmana proglašen je već pomenuti Jovan Bajkanović, dok je najbolji igrač iz iste ekipe Goran Šujić.
U kadetskom uzrastu isto kao i kod juniora, na isti način bez primljenog gola titulu je osvojila ekipa Senad Šiljić Šilja koji su u finalu pobijedili ekipu Don Bosco iz Žepča rezultatom 3:0. Pobjedu su upravo posvetili prerano preminulom fudbaleru čije su ime i nosili. Najbolji golman je Vedad Jašarević (Senad Šiljić Šilja), a najbolji igrač Mirsad Čabrić (Senad Šiljić Šilja).
U onoj najstarijoj kategoriji preko 35 godina starosti veteranima slavila je ekipa Lukavac koji su u finalu bili bolji od Kafe bar Fair play rezultatom 4:3. Najbolji golman je Drago Jukić (Kafe bar Fair play) koji je bio i najstariji akter turnira sa 60 godina. A najbolji igrač je Mirza Mahovkić (Lukavac).
Pioniri NK TOŠK iz Tešnja su nakon preokreta, od 0:2 došli su do pobjede  4:2 nad ekipom DI five iz Doboj Istoka. Najbolji golman Amir Avdaković (DI five), a najbolji igrač je Sadin Handžić (NK TOŠK).
Kod najmladjih koji su nastupali u finalnom danu kategoriji predpionira trijumfovala je domaća Sloga “Proda komerc” koji su u finalu bili bolji od ekipe Željezničar Sport team iz Banja Luke nakon penala 3:2. U regularnom toku bilo je 0:0. Najbolji golman bio je Dimitrije Milanović (Željezničar Sport team), a laskavu titulu najboljeg igrača prigrabio je Minja Tatić iz pobjedničke ekipe Sloga “Proda komerc”.
Organizator turnira FK Sloga uspješno je položila ispit. Sudjenje je bilo na zavidnom nivou kao i cjelokupna organizacija. A ako je i bilo nekih propusta u narednom periodu će se raditi da se i to ispravi. Nagrade u velikom finalu uručili su predsjednik organizacionog odbora Miroslav Kršić, dok je pobjednički pehar uručio Boris Jerinić zamjenik gradonačelnika Doboja.
FINALE:
ZAJEDNO ZA DOBOJ – LAV PIVO ASTERIKS 4:1
Strijelci: Radmilović 4 za zajedno za Doboj, a Bećarević za Lav pivo Asteriks. Dvorana: Srednjoškolskog centra. Gledalaca: 1 000. Sudije: Goran Ilić (Doboj) i Aleksandar Railić (Derventa).
ZAJEDNO ZA DOBOJ: Bogdanović, Ristić, Zelenković, Lukić, Martić, Marijo Aladžić, Kvržić, Buljubašić, Lazarević, Radmilović, Pavlović, Arnautović.
LAV PIVO ASTERIKS: Ninković, Marković, Petković, Danijel Aladžić, Lazić, Bećarević, Hajrić, Omerčić, Dujković, Seferović, Handžić.
REZULTATI:
POLUFINALE:
VETERANI:
VPTŠ Doboj – Kafe bar Fair play 2:3, Lukavac – Šele glazure 3:0.
FINALE: Kafe bar Fair play – Lukavac 3:4
FINALNE UTAKMICE:
JUNIORI: DS komerc (Doboj) – DI five (Doboj Istok) 4:0.
KADETI: Senad Šiljić Šilja – NK Don Bosco (Žepče) 3:0.
PIONIRI: NK TOŠK (Tešanj) – DI five (Doboj Istok) 4:2.
PREDPIONIRI: Sloga “Proda komerc” – FK Željezničar Sport team (Banja Luka) 0:0 penalima 3:2.
SENIORI:
ČETVRTFINALE:
Geokop Derventa – Zajedno za Doboj 0:0 penalima 5:6, Kort Derventa – Futsal tim Doborovci 1:1 penalima 1:3, Geomedija Tešanj – GVG Ularice 3:3 penalima 6:5, Jugo tim Slovenija – Lav pivo Asteriks 0:1.
POLUFINALE:
Zajedno za Doboj – Futsal tim Doborovci 3:0, Geomedija Tešanj – Lav pivo Asteriks 1:3.
FINALE: Zajedno za Doboj – Lav pivo Asteriks 4:1.
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close