High Tech

Windows 10 ažuriranje: Copy-Paste više nikada neće biti isti

Sve se više priča o tome da Microsoft na proljeće 2021. godine planira novi Windows 10X, ali bi neke nove opcije mogle da stignu na Windows 10 mnogo prije nego što se očekuje. Među promjenama bi mogao da se nađe i novi panel koji će zauvek promijeniti to kako copy-paste funkcioniše.

Microsoft će, tako, dodati panel na koji korisnici mogu da dodaju emotikone, GIF-ove, te druge sadržaje. Novi panel pored toga sadrži i nekoliko novih funkcija koje bi korisnicima trebalo da olakšaju dodavanje sadržaja u poruke, dokumenta, te mejlove.

Tu je i opcija “Clipboard history”, koja prikazuje elemente koji su posljednji kopirani na panel, a Windows korisnicima već omogućava da joj pristupe kada kliknu na Windows taster i V, prenosi PC Press.

Najveći problem je u tome što se u okviru ove opcije trenutno čuva do 25 elemenata koji su prethodno korišćeni, pa se stari brišu čim se pojave novi, ali bi to uskoro moglo da se promijeni.

Na Windows 10 uskoro stiže nova “Clipboard history” opcija, i ne podržava samo tekst, već i fotografije, te HTML sadržaje. Tako će prastara copy-paste funkcija pretrpjeti promjenu koja bi uskoro mogla da je pošalje u istoriju, budući da se sadržaji sve rjeđe kopiraju, a sve češće pamte.

Foto: depositphotos/bloomua

Izvor: B92


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close