Zukan Helez se pojavljuje periodično kao loša i netačna vremenska prognoza. On je površan, neiskren i zao u svim svojim namjerama, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić povodom izjave ministra odbrane u Savjetu ministara u kojoj je najavio da će ukoliko predsjednik Dodik krene put samostalnosti Republike Srpske, ukinuti je i vratiti se na Ustav BiH.

Sve njegove prijetnje, tvdri Vulićeva, svode se na to da će dobiti još koju krivičnu prijavu.

– To što pravosuđe njega štiti i ne želi da reaguje po već utvrđenim činjenicama ne znači da mi iz Srpske nećemo reagovati sa svim dokazima i prijaviti ga kako za zloupotrebu položaja tako i za širenje mržnje – kaže Vulićeva.

Dodala je da Helez neće biti amnestiran od krivičnih prijava od strane poslanika u Predstavničkom domu BiH iz reda srpskog naroda.

– Mi ćemo dati šansu pravosuđu da odreaguju na bazi svih činjenica o dokaza kada je u pitanju rad, odnosno nerad ministra Heleza i njegovog širenja laži. Ali, ukoliko budu spavali i štitili ga, što evidentno i rade, mi ćemo napraviti korak dalje i podnijeti krivične prijave pa ćemo vidjeti do koje mjere su beskrupulozni i do kada će štititi političare iz reda bošnjačkog naroda koji konstantno urušavaju BiH i uksraćuju prava jednom od konstitutivnih naroda dok na sve to međunarodne organizacije i pravosudne institucije ćute – naglasila je Vulićeva.

Ona je Helezu poručila da je Republika Srpska vječna i da je simbol slobode.

– Mi ćemo itekako da je slavimo, da postojimo i da trajemo, a Zukan Helez je ništa do jedan instant ministar koji nije bio u stanju da valjano utroši budžet koji je dobio – rekla je Vulićeva.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Marjanović: Očekivana obustava postupka protiv vojnika Slobodana Rudića
Naredni članakStevandić: Hakovanje IZIS-a je zločin, podaci pacijenata nisu ugroženi