Udruženje veterana Petog odreda specijalne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Doboju pozdravilo je obustavu postupka protiv podoficira Oružanih snaga BiH Slobodana Rudovića sa Sokoca protiv kojeg je vođen dusciplinski postupak zbog učešća na prošlogodišnjoj proslavi Dana Republike, 9. januara.

Predstavnik Udruženja Željko Marjanović rekao je da je oslobađajuća presuda bila očekivana.

“Ne možete zabraniti njegovo /Rudovićevo/ pravo da se pojavi gdje hoće. Ako bi se tako ponašali onda bi mi svi trebali biti pohapšeni jer veterani organizovano idu na proslavu Dana Republike”, izjavio je Marjanović novinarima.

On je dodao da se Rudović ponašao kao svi koji proslavljaju Dan Republike Srpske.

“Republika Srpska stvorena je 9. januara i mi sada samo nastojimo da pratimo tu tradiciju”, istakao je Marjanović.

On je najavio da će veterani Petog odreda specijalne brigade MUP-a Republike Srpske i ove godine učestvovati u obilježavanju Dana Republike Srpske, te da će tim povodom 10. januara organizovano pristupiti davanju krvi u dobojskoj bolnici, od 8.30 časova.

Tročlano Vojnodisciplinsko vijeće Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH donijelo je odluku o obustavljanju postupka protiv podoficira za zalihe Glavne logističke baze u Doboju Slobodana Rudovića sa Sokoca, izjavio je danas njegov advokat Siniša Mikić.

Protiv Rudovića je bilo predloženo pokretanje disciplinskog postupka pred prvostepenim Vojnodisciplinskim vijećem zbog sumnje da je počinio težu povredu vojne discipline.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra vjetrovito i oblačno sa kišom
Naredni članakVulić odgovorila Helezu: Republika Srpska je vječna i predstavlja simbol slobode