Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je večeras da su institucije Republike Srpske nešto što je nedodirljivo i na šta niko ne smije da juriša, pa makar to bili Englezi i Amerikanci koji, kako kaže, rade na raspakivanju Dejtonskog sporazuma i žele unitarnu BiH.

– Oni sebe smatraju svemoćnom silom. I te kako nisu sila i moraju poštovati interese srpskog naroda i Dejtonski mirovni sporazum koji definitivno više nije u obliku za koji znamo, jer oni pokušavaju da rade na njegovoj reviziji – rekla je Vulićeva u Bijeljini uoči panel-diskusije “Suđenje Republici Srpskoj”.

Ako sve vrijeme pokušavaju oduzeti nadležnosti Srpskoj, navela je Vulićeva, to je onda raspakivanje Dejtonskog sporazuma.

– Okupljanje srpskog naroda jako bitno, kao i poruka javnosti da mi štitimo i branimo instituciju predsjednika Republike Srpske. Danas je to Milorad Dodik, sutra će to biti bilo ko – rekla je Vulićeva.

Ukoliko nastave trend da počiste i bace u kazamat svakog ko im se ne sviđa, kaže Vulićeva, to znači da im se danas-sutra više neće sviđati da postoji Republika Srpska.

– Pretvoriće je u praznu ljušturu, a samim tim nas u robove, što im je definitivno cilj, jer sve što rade predstavnici američke i britanske ambasade iz dana u dan nam daje samo dokaze i potvrdu da oni žele unitarnu BiH – rekla je Vulićeva.

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Minić: Poslovanje “Šuma Srpske” do kraja godine mora biti pozitivno (FOTO)
Naredni članakGoganović: Moramo dati doprinos trajnom miru i bezbjednosti