Poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić rekla je pred početak današnjeg ročišta pred Sudom BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Miloša Lukića zbog nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, da se ovdje uopšte ne radi o sudskom procesu, nego o apsolutnom iživljavanju američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija nad liderom srpskog naroda u Srpskoj.

Vulićeva je istakla da je ovo zapravo pokazivanje njegovih mišića i kako Marfi pokušava da disciplinuje predsjednika Republike Srpske.

“Da ovo nije nikakav sudski proces, najbolje potvrđuje činjenica da mi u parlamentu, o zakonu po kome navodno sude predsjedniku Republike niti smo raspravljali, niti smo ga usvojili, a samim tim izlišno je o njemu i komentarisati”, rekla je ona.

Vulićeva je navela da generalno Marfi u saradnji sa Šmitom, ništa drugo ni ne radi, već pokušava da izvrši satanizaciju srpskog naroda, i to od “glave, odnosno od lidera srpskog naroda, a to je definitivno predsjednik Republike Srpske”.

“Ali evo borićemo se, borimo se. Mi se ne plašimo ni njih, ni njihove mržnje, niti njihovih nasrtaja na srpski narod, a sve ovo što rade je apsolutni pokušaj istrebljenja Srba i Hrvata sa područja BiH kako bi došli do svog sna – unitarne BiH”, rekla je Vulićeva i poručila da se rijetko koji san ostvario, pa tako neće ni ovaj njihov.

Pred Sudom BiH vode se procesi protiv Dodika i Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Ročište je zakazano za 13.00 časova.

Na prethodnom ročištu 29. aprila Sud BiH i odbrana nisu prihvatili kao dokaz Tužilaštva BiH Aneks 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma jer je riječ o “dokumentu” koji je Tužilaštvo BiH skinulo sa internet stranice UN i prevelo na “bosanski jezik”. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: U Boljaniću održano predavanje o značaju HPV imunizacije (FOTO/VIDEO)
Naredni članakPročitajte šta piše u dokumentu NSRS povodom rezolucije o Srebrenici (FOTO)