Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je Majkl Marfi jedini remetilački faktor na evropskom putu BiH.

Reagujući na saopštenje iz Ambasade SAD u kojem navode da ako BiH na putu ka EU ne učini još jedan korak naprijed u martu, jasno je da će krivica biti na predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Vulićeva je rekla da Milorad Dodik ne glasa u Parlamentarnoj skupštini BiH, već izabrani poslanici i delegati.

– Što se tiče kompleksa koje imate od predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina to uopšte ne treba da iznenađuje, jer u svim ofanzivama koje ste usmjerili ka Rusiji, zube ste polomili. Iz posljednjih saopštenja iz Vaše kuhinje očigledna je i posebna doza nervoze. Vidi se da Vas je dobro uzdrmao nedavni intervju državnika Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu – naglasila je Vulićeva.

Što se tiče zahtjeva EU, Vulićeva je rekla da je Republika Srpska odavno spremna sutra da glasa za paket 14 uslova.

– Problem je, gospodine Marfi, što se Vi uporno petljate i dajete smjernice našim partnerima u vlasti na nivou BiH koji od Vas ne vide ni slovo zakona. To što mi ne vidimo nijedan razlog da se zemlja koja nije u Evropi, već na potpuno drugom kontinentu, bez obzira na to kolika je sila, miješa u unutrašnje stvari i BiH i EU, očigledno da naši partneri ne mogu ili ne smiju tako da gledaju na Vaše naredbe – rekla je Vulićeva za Srnu.

Vulićeva je navela da je već svima poznato da Majkl Marfi želi da uređuje stanje u svakoj kući, ali u Republici Srpskoj ne može i s tim mora kad-tad da se pomiri, kao i sa činjenicom da je upravo on jedini krivac za nepoštovanje i raspakivanje Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

– Umjesto što pokušava u sve da se miješa, Marfiju bi bilo bolje da da argumentovano obrazoženje zašto insistira na političkoj likvidaciji Milorada Dodika, a ja, u ime poslanika, kažem – mi nismo problem, naši glasovi nisu sporni, jedini ko je sporan je Majkl Marfi – poručila je Vulićeva.

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Obnoviti Interpolovu potjernicu za Nijazom Čauševićem
Naredni članakŽivković Rajilić: Adekvatno kazniti odgovorne za zločine nad Srbima u Posavini