Vlast Republike Srpske krije dokumente o novim, katastrofalnim zaduženjima koji će se prekosutra naći na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, a koji će Republiku Srpsku finansijski dotući.

Do ove sjednice praksa je bila da svi dokumenti o kojima raspravljaju narodni poslanici budu javno dostupni. Koalicija SNSD-DNS-SP ovog puta odlučila je da Odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj, Odluku o iznosu garancija koje može dati Republika Srpska u 2018. godini i Odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – međunarodnoj banci za obnovu i razvoj po projektu restrukturiranja Željeznica Republike Srpske ne objavi.

Ministri finansija Zoran Tegeltija i saobraćaja i veza Neđo Trninić sinoć su se zapetljali u objašnjavanju činjenica kojih nema o odlukama.

Zato Partija demokratskog progresa dostavlja javnosti kompletnu dokumentaciju (sve odluke su dostupne i na linku http://pdp.rs.ba/vlada-krije-dokumenta-o-zaduzivanju/ ), a naš Ekonomski savjet analizirao je svaki od dokumenata.

(PDP)

Prethodni članakZbog snijega otežan saobraćaj
Naredni članakDobojski sportisti u humanoj misiji za Ninu (FOTO)