BANJALUKA – Na području Krajine zbog snježnih padavina saobraćaj se odvija otežano, posebno na putnim pravcima Kotor Varoš-Teslić preko Borja, Mrkonjić Grad-Glamoč preko Mliništa, Šipovo-Novo Selo, Kola-Čađavica i Karanovac-Kneževo-Turbe, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U Federaciji BiH (FBiH) nove snježne padavine otežavaju saobraćaj na magistralnim putevima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar i Bihać-Velika Kladuša.

Iz AMS ističu da ekipe putnih službi vrše čišćenje i posipanje svih kritičnih dionica.

U ostalim krajevima saobraćaj se jutros odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, a na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni, posebno na putu Mostar-Jablanica-Sarajevo.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi saobraćaj reguliše privremena signalizacija čije je poštivanje obavezno.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Na istoj dionici magistranog puta u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje budućeg auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja kroz Bijeljinu u ulicama 27. marta i Srpske vojske zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se obilaznicom.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do vozila saobraćaju jednom trakom zbog izgradnje novog mosta preko rijeke Zovidolke.

Zbog izgradnje vodovoda na području naselja Šnjegotina u opštini Čelinac izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Ukrina-Klupe.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog aktiviranih klizišta vozila saobraćaju jednom trakom na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se usporeno saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica. Jednom trakom saobraćaj se odvija i na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari.

Na području distrikta Brčko u toku su radovi na dionicama Lončari-Brčko jedan (granica Republike Srpske i distrikta) i Brčko dva ( granica Republike Srpske i distrikta) – Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

U Federaciji BiH na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica saobraćaj se odvija preticajnom trakom na dionici zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida.

(nezavisne)

Prethodni članakMasovan ispis iz državljanstva BiH
Naredni članakVlast od naroda krije stvarno stanje provalije u kojoj je Republika Srpska